Zon, zee en strand

De prachtige en relatief rustige stranden van de oostelijke Costa del Sol, zoals die van Torre del Mar en Caleta de Velez zijn binnen 25 minuten bereikbaar. De stranden bieden volop mogelijkheden om van de zon, zee en strand te genieten. Bovendien zijn er voldoende restaurantjes en winkeltjes in de buurt om tussendoor de benen te strekken en ook de inwendige mens met al het goede van Spanje kennis te laten maken.

Het brede strand met boulevard is kenmerkend voor Torre del Mar. Hier vind je niet alleen de gezellige beachclubs, maar ook de chiringuitos waar in de met zand gevulde kleine vissersbootjes de “Espetos de sardinas” gegrild worden. Aan een bamboespies gestoken sardientjes worden rechtop in het zand gestoken en voor het open vuur van olijfhout gegrild.

Een stukje verder rijden (maximaal 40 minuten) ligt het zandstrand van het alom bekende Nerja met haar beroemde grotten en diverse watersport- en duikmogelijkheden. Het centrum en de boulevards van Nerja bieden ook volop mogelijkheden tot winkelen en lekker eten.

Het aangrenzende Maro staat bekend om de idyllische baaitjes, waar je lekker kan snorkelen, maar waar je soms wel net iets beter je best moet doen om er te komen.

Voor gezinnen met (wat grotere) kinderen is er ook nog het Aquapark, Aquavelis op slechts 20 minuten afstand in Vélez-Málaga. Een waterpretpark met diverse glijbanen en zwembaden waar het goed toeven is. Grotere waterparken zijn te vinden in Almuñécar op ongeveer een uur rijden van Casa Agradable en natuurlijk in de omgeving van Torremolinos en Benalmádena op zo´n 80 autominuten.