Torre del Mar

Torre del Mar is een echte Spaanse badplaats. Wandel over de 4 kilometer lange boulevard, die loopt van het kleine vissershaventje in Caleta de Vélez tot net iets na de vuurtoren in Torre del Mar. Geniet van de Spaanse sfeer en neem de tijd om bij één van de chiringuitos (strandpaviljoens) even wat te drinken of te eten. Daar waar een vuurtje op een klein bootje brandt, kun je vast en zeker genieten van heerlijke Espetos de Sardinas (visspiesjes) die ter plekke voor je worden bereid. Het strand is erg schoon. Er is voorzien in douches, toiletten, kleedhokjes en zelfs een strandbibliotheek (je kunt op bepaalde plaatsen boeken in een houten kastje achterlaten, zodat iemand anders die later kan lezen). Ook voor de kinderen zijn verschillende zones ingericht en in de zomerperiode zijn er nog extra attracties, zoals diverse grote luchtkussens op het strand en in het water. Bovendien staat er in de zomermaanden permanent een kinderkermis opgesteld.

Ook voor de actieve - sportieve vakantieganger is het strand van Torre del Mar ideaal. Er is een speciale strook op het strand aangelegd om hard te lopen of te joggen. Bovendien is op de strandboulevard een speciale fietsstrook aangelegd, zodat je hier ook op de fiets langs het strand kunt fietsen.

Verder heeft Torre del Mar een levendig centrum met inmiddels 2 autovrije winkelstraten. Hier zijn vooral wat kleinere winkeltjes en leuke terrasjes. Torre del Mar heeft meerdere restaurants waar je heerlijk kunt eten. De meeste hebben zich al een beetje aangepast aan de toeristen en hebben dan ook een nonstop keuken, zodat je hier ook al wat vroeger op de avond kunt eten.

De weekmarkt is op donderdag tussen 09.30 en 14.00 uur en is zeker de moeite waard!

Overigens kan je in Torre del Mar ook fietsen huren of een fietstour boeken. Vraag gerust naar de nodige informatie of maak gebruik van onze Guest-Info app.