Ronda Spanje

Ronda is een van de oudste steden in Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer van Málaga. De stad ligt op een soort plateau met wallen (Tajos) in een bergachtig gebied. De Guadalevín is de rivier die door de stad loopt en de bergen verdeelt.

Ronda Bezienswaardigheden

Ronda heeft veel bezienswaardigheden, de meeste liggen bij elkaar in het oude gedeelte van de stad.

Plaza de Toros de Ronda

Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Ronda is een van de oudste arena's van Spanje (1758) en is de wieg van het moderne stierenvechten. Ook werden er sinds de 16e eeuw de paarden getraind (Escuela de Equitación) waar de ruiters gedurende het gevecht op zitten. De ring heeft een diameter van ongeveer 220 meter en heeft 68 bogen en twee niveaus met zitplaatsen. De Plaza de Toros is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur en bevat diverse musea. Meer info: www.rmcr.org

Puente Nuevo

De Puente Nuevo (de nieuwe brug) is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Ronda. De brug is 120 meter lang en 98 meter hoog. De eerste brug is na 6 jaar ingestort (1741), de huidige brug werd voltooid in 1793 na 40 jaar bouwen. De brug is gemaakt van stenen die ter plaatse gedolven werden. De ruimte onder de boog werd vroeger gebruikt voor een aantal doeleinden, zoals een gevangenis en museum.

Puente Viejo

Betekent "oude brug" en ligt in een lager gedeelte van de wallen van Ronda. Deze brug werd tot aan de bouw van de nieuwe brug eerst de nieuwe brug genoemd en werd gebouwd in 1616. Het is nu een voetgangersbrug. De brug bestaat uit 1 boog van 10 meter en hangt 31 meter boven de rivier.

Ronda overige bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden in Ronda zijn Arco de Felipe V, de Arabische brug Puente Arabé, de Baños Árabes (het Arabische badhuis), Iglesia de Santa María la Mayor (de kathedraal Santa Maria), Casa del Rey Moro (het huis van de Moorse koning), Convento de Santo Domingo (het klooster van Santo Domingo), Fuente de los 8 Caños (fontein met 8 waterstralen), Iglesia de la Merced (de kerk van Merced), Palacio de Mondragón (het paleis van Mondragón, het was het paleis van een Marokkaanse koning) en de Murallas de Ronda (de wallen aan de rand Ronda).

Winkelstraat Carrera Espinel

Shoppen doe je in deze straat. Het is de belangrijkste winkelstraat in Ronda en loopt tot aan de arena. Je vindt er naast verschillende winkels ook diverse cafés, bars en restaurants.