Natuur

Belangrijke attracties zijn de spectaculaire natuurgebieden en kustdorpen. De heuvels en bergtoppen zijn vol van bloemen en bloesem vanaf januari. Herders leiden hun geiten en schapen door de heuvels en dalen, adelaars zweven door de lucht en mooie, authentieke witte dorpjes komen te voorschijn, elk met hun eigen versie van lokale zoete wijn, gemaakt van zongedroogde druiven.

De Axarquía beschikt over diepe valleien met groene terrassen en irrigatiekanalen, die teruggaan tot de tijd van de Moren. Er zijn ook velen tropische valleien met sinaasappel- en citroengaarden, eucalyptus-, banaan-, avocado- en mangobomen. Wilde kruiden en lavendel groeien overal en verder op de heuvels en bergen vind je dennen en eiken.
De Axarquía kent meerdere natuurgebieden met volop wandel- en fietsmogelijkheden.

Zo ligt ons huis aan de grens van de Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama. Een prachtig natuurgebied bekend om haar uitgebreide flora en fauna met diverse wandelpaden. Bovendien is dit gebied ook uitermate geschikt voor bergbeklimmers.

Andere natuurgebieden, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn, zijn onder meer:

  1. Montes de Málaga
  2. El Torcal de Antequera
  3. Sierra de las Nieves
  4. Laguna de Fuente de Piedra
  5. Desfiladero de los Gaitanes (El Chorro).

Ook hier vindt de actieve vakantieganger naast het prachtige natuurschoon volop mogelijkheden tot wandelen, fietsen, mountainbiken en bergbeklimmen.

Ook voor dit onderdeel geldt, dat wij je graag uitgebreid informeren.

El Torcal de Antequera
Sierra de Tejeda