Granada en het Alhambra

 

De met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sierra Nevada bieden een schitterend decor voor het Alhambra; één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de wereld. Jaarlijks komen toeristen uit alle landen naar Granada, om een bezoek te brengen aan dit prachtige monument uit de middeleeuwen. Binnen de vestigingsmuren van het Alhambra vind je de pracht en praal van Arabische paleizen, de tuinen van het Generalife, imposante Christelijke renaissance kerken en middeleeuwse torens die je terug in de 14de eeuw brengen.

Granada ligt slechts op anderhalf uur rijden van Casa Agradable en is een prima bestemming voor een dagje uit.

Tickets Alhambra:

Wie een bezoek wil brengen aan het Alhambra tijdens zijn bezoek aan Granada kan het beste de entreebewijzen vooraf reserveren via internet op http://www.alhambra-tickets.es/. U dient dan wel te beschikken over een creditcard. Het aantal bezoekers per dag is namelijk beperkt tot 6600 en aan de kassa bij het Alhambra worden dagelijks maar een beperkt aantal kaarten verkocht. Gezien de reistijd is het aan te bevelen, tickets bij voorkeur voor de middagtoegang (van 14.00 tot 20.00 uur) te bestellen. U kunt dan eerst nog rustig ontbijten en heeft geen haast om in Granada te komen. De prijs bedraagt ongeveer € 15,50 per persoon. Dit is dan inclusief het bezoek aan het Nasridisch paleis; een van de hoogtepunten van het Alhambra. Er zijn ook toegangskaarten waarbij je alleen het Generalife en het Alcazaba mag bezoeken. Hiervoor betaal je circa € 9,00. In de zomermaanden is het ook mogelijk om het Alhambra in de avond te bezoeken 22.00 uur tot 23.30 uur. De duisternis is dan ingevallen en dit biedt uiteraard een speciale ervaring.

Overige bezienswaardigenheden

In de stad zelf is een bezoek aan de Capilla Real en de Kathedraal zeker de moeite de waard, maar vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het Albaizin. De kronkelende steegjes en witte gebouwen van de historische islamitische wijk van Granada is niet alleen de oudste wijk, maar is ook de meest kenmerkende, volledige en echte islamitische wijk van heel Spanje. Vanaf het pleintje bij de kerk van San Nicolas heeft u een prachtig zicht op het Alhambra met op de achtergrond de (besneeuwde) bergtoppen van de Sierra Nevada.