De Grotten van Nerja

De grotten van Nerja werden in 1959 ontdekt door een groep van vijf jongens. Deze jongens waren op vleermuizen aan het jagen in een nabijgelegen gebied, tot ze verrast werden door een stroom van warme lucht. Deze warme lucht bleek uit één van de (tot op dat moment nog) verborgen grotten te komen. Nadat ze een aantal stenen aan de kant schoven om toegang tot de grot kregen, kwam het besef dat zij niet de eerste waren die deze plek ontdekt hadden…

De grotten hebben een totale oppervlakte van 35.484 vierkante meter, en zijn onderverdeeld in drie lagen: ‘the High Galleries’, ‘the New Galleries’ en ‘the Tourist Galleries’. Zoals de naam al aangeeft zijn ‘the Tourist Galleries’ te bezoeken door toeristen. Bezoekers van de Nerja grotten zijn vaak verrast door dit prachtige stukje natuur.

Naast de geografische waarde van de grotten, staan ze ook bekend om de overblijfselen van enkele prehistorische grotschilderingen. Zo is er bijvoorbeeld een grotschilderij te zien waarop een zeeleeuw afgebeeld wordt, naar schatting is deze tekening 42.000 jaar oud! Mogelijk het eerste kunstwerk dat de mens gemaakt heeft.
Om lang wachten te voorkomen, is het vooral in het hoogseizoen aan te raden vooraf tickets te reserveren. Dit kan op de officiële website van La Cueva de Nerja.