Cultuur

Ook op het gebied van cultuur heeft Andalusië u van alles te bieden. De bekende steden zoals Málaga met haar vele musea, Granada met het Alhambra en Córdoba met de overweldigende Mezquita zijn met de auto goed bereikbaar.

Sevilla ligt op 3 uur rijden van Casa Agradable. Te ver voor een dagtocht, maar Sevilla is sowieso een stad, waar je meerdere dagen voor moet uittrekken. Onze gasten maken wel vaak de combinatie. Ze beginnen dan enkele dagen in Sevilla en komen vervolgens naar Arenas om hun vakantie af te sluiten of andersom.

Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een autotocht langs de verschillende witte dorpjes in de Axarquía. Zo ligt ons huis aan de Mudéjar route die u voert langs prachtige witte dorpjes, van Arenas via Daimalos, Corúmbela, Archez, Salares en Sedella naar Canillas de Aceituno. Bijna alle dorpjes met de heuvels vol olijfbomen, amandelbomen en druivenranken zijn van Arabische afkomst en de invloed daarvan is te zien aan de nauwe, kronkelige straatjes met witgeschilderde huizen, die het zonlicht weerkaatsen.

De Axarquia herbergt diverse archeologische overblijfselen in het binnenland en aan de kust, terwijl artefakten van 30.000 VC tot aan de bronzen eeuw bezocht kunnen worden in ondergrondse grotten bij Nerja en Rincon de la Victoria.

Bij aankomst in huis ontvangt u van ons een uitgebreid informatiepakket, waarin ook de mogelijkheden op het gebied van cultuur uitgebreid aan bod komen.

Indien u vooraf specifieke vragen heeft, kunt u dat natuurlijk ook altijd even aangeven. Wij zullen dan alles in het werk stellen om u vooraf uitgebreid van alle gewenste informatie te voorzien.

Kijkt u bovendien ook eens op ons blog of download onze Guestinfo App. Hier vindt u ook allerlei informatie over interessante plekken en dorpjes in onze regio.