Alhambra

Het Alhambra in de stad Granada is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de wereld. Jaarlijks komen toeristen uit alle landen naar Granada, om een bezoek te brengen aan dit prachtige monument uit de middeleeuwen. Binnen de vestigingsmuren van het Alhambra vind je de pracht en praal van Arabische paleizen, de tuinen van het Generalife, imposante Christelijke renaissance kerken en middeleeuwse torens die je terug in de 14de eeuw brengen.

Granada ligt slechts op anderhalf uur rijden van Casa Agradable en is een prima bestemming voor een dagje uit.
Tickets Alhambra:
Wie een bezoek wil brengen aan het Alhambra tijdens zijn bezoek aan Granada kan het beste de entreebewijzen vooraf reserveren.
Dit kan op twee manieren:
Allereerst via de website van het Alhambra . U dient dan wel te beschikken over een creditcard. Het aantal bezoekers per dag is namelijk beperkt en sinds kort worden er aan de kassa bij het Alhambra geen kaarten meer verkocht. Gezien de reistijd is het aan te bevelen, tickets bij voorkeur wat later in de ochtend of voor de middag te bestellen. U kunt dan eerst nog rustig ontbijten en heeft geen haast om in Granada te komen. De prijs bedraagt ongeveer € 14,00 per persoon (kínder tot 12 jaar hebben gratis toegang). Dit is dan inclusief het bezoek aan het Nasride paleis; een van de hoogtepunten van het Alhambra.
Er zijn ook toegangskaarten waarbij je alleen het Generalife en het Alcazaba mag bezoeken. Hiervoor betaal je circa € 7,00. In de zomermaanden is het ook mogelijk om het Alhambra in de avond te bezoeken van 22.00 uur tot 23.30 uur. De duisternis is dan ingevallen en dit biedt uiteraard een speciale ervaring.
Als alle kaartjes op de officiële website al zijn uitverkocht of indien u ook nog andere musea in Granada wilt bezoeken, dan kunt u ook altijd nog kijken naar de Alhambra Card die vaak nog op het laatste moment te boeken is. Met de Alhambra Card hoeft u niet in de rij te staan, kunt u eventueel kiezen voor een parkeerplaats inclusief en is het openbaar vervoer in Granada inclusief en heeft u bovendien toegang tot andere musea in Granada. De Alhambra Card kost weliswaar € 44,50 per stuk, maar biedt vele extra´s en is bovendien gedurende 3 dagen geldig.