Activiteiten

Inmiddels is het voor iedereen wel duidelijk: het zonovergoten Andalusië in het zuiden van Spanje is “the place to be”. De streek heeft werkelijk alles om zeker te zijn van een onvergetelijke vakantie. Zon, zee, cultuur, natuur en niet te vergeten een heerlijk klimaat zorgen er voor, dat er voor elk wat wils is, het gehele jaar door!

De ene dag geniet je van een goed boek en een tinto de verano, liggend op je strandbedje, de andere dag maak je een prachtige wandeling door indrukwekkend natuurschoon.

sierra de tejeda

In de zomer (juli en augustus) is het heerlijk warm en zul je regelmatig verkoeling zoeken aan zwembad of strand.

De meer actieve vakantieganger bezoekt onze streek in de lente of de herfst. De temperaturen variëren dan nog tussen de 20 en 28 graden.

Warm genoeg om ook eens een duik in het zwembad te nemen, maar niet té warm, zodat niets je ervan weerhoudt om ook eens lekker op pad te gaan of letterlijk de “stoute” wandelschoenen eens aan te trekken. Hoewel het opzoeken van verkoeling in de winter niet nodig is, biedt de gemiddelde temperatuur van zo´n 16 graden toch volop mogelijkheden om al het moois van Andalusië te verkennen. En voor de wat koelere avonden in die periode van het jaar, hebben we ons voorraadje hout al klaar staan, dus steken we ´s-avonds gewoon lekker de kachel aan.

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Met onze 10 top-tips geven wij je graag alvast een kijkje in alle opties die er zijn, tijdens jouw bezoek aan Casa Agradable.

10 TOP-TIPS

1. Málaga

Lekker shoppen in Málaga, een museum bezoeken of de stad op de fiets ontdekken. Het kan allemaal. Málaga is een bezoek meer dan waard; binnen 45 minuten sta je geparkeerd, midden in de stad. Wij hebben de routebeschrijving voor je klaar liggen. De reisgids met stadswandeling én plattegrond van Beleef Málaga bestellen kan natuurlijk ook!!

2. Mezquita en Alhambra

Terug naar het Moorse verleden in de Koningssteden Córdoba of Granada. Breng een bezoek aan Córdoba met haar prachtige Mezquita en Granada uiteraard met het wereldberoemde Alhambra.

3. Nerja en Frigiliana

Het witte bergdorpje Frigiliana en het bruisende kustplaatsje Nerja met haar beroemde grotten. Een mooie afwisselende dagtocht op slechts 35 autominuten.

4. Wandelen

El Lucero bedwingen of een dagtocht naar de top van de hoogste berg La Maroma. Hans neemt je heel graag mee op een van zijn wandeltochten. Voor wie toch liever iets minder uitdagend de voorkeur heeft. Wij hebben verschillende wandeltochten klaar liggen. In de nabijgelegen Sierra de Tejeda, maar ook gewoon al direct vanuit de poort van onze B&B.

5. Autoroutes door de Axarquía

Met de auto de streek verkennen. In de Axarquía zijn verschillende autoroutes langs witte bergdorpjes en door prachtige natuur uitgezet. De Múdejarroute begint in ons dorpje Arenas en is uit te breiden tot een hele mooie dagtocht. Wij adviseren je graag!!

6. Een heerlijk dagje relaxen

Een dagje relaxen aan het zwembad kan natuurlijk ook of bij een van de beachclubs aan het strand van Torre del Mar.

7. El Torcal en Antequera

Bezoek El Torcal de Antequera met haar prachtige rotsformaties en maak een korte of lange wandeling door dit bijzondere natuurpark. In het aanwezige bezoekerscentrum word je alles verteld over het ontstaan. Eventueel goed te combineren met een bezoek aan het stadje zelf met haar Dolmen.

8. El Camino del Rey

El Camino del Rey was lange tijd verboden terrein, maar is sinds de renovatie één van de topattracties van héél Spanje. Voor een ieder met hoogtevrees wellicht een iets minder geschikte keuze, maar verder is deze wandeling voor iedereen goed te doen! Het levert gegarandeerd prachtige plaatjes op! Reserveer tijdig je kaartjes!

9. Ten westen van Málaga

Het westen van Málaga met het alombekende Torremolinos en Marbella met haar mondaine havengebied Puerto Banús. Of liever toch een bezoek aan het idyllische Mijas Pueblo. Weer keuze genoeg voor een mooie dagtocht.

10. Ronda

Een prachtige autoroute voert je in zo´n 2 uur naar Ronda, met haar spectaculaire brug boven de kloof én de oudste arena van Spanje.

 

Uitgebreide informatie vind je terug op onze website, ons weblog, in onze informatie App voor onze gasten of in de informatiemap, die bij aankomst in de kamer op je ligt te wachten. En natuurlijk hebben wij ook nog heel veel routebeschrijvingen en brochures! Je hoeft dus niets te missen. En anders komt je toch gewoon nog een keer terug!