Auto huren in Málaga

Wil je alleen lekker genieten van de Spaanse zon en ben je niet van plan om tijdens je vakantie verre uitstapjes te maken, dan is het huren van een auto niet noodzakelijk. Het gebruik van een taxi of een openbaar vervoer is dan prima.

Maar wil je lekker mobiel zijn tijdens je vakantie en alle mooie plekjes van Andalusië ontdekken en bezoeken, dan is het huren van een auto echt een must. Daarom hebben wij voor onze gasten op onze website ook enkele auto verhuurbedrijven en websites opgenomen, waar je een auto kan huren én waar wij zelf en de vele gasten die we inmiddels mochten ontvangen in onze B&B goede ervaringen mee hebben.

Belangrijk / handig om te weten.

Lees bij het huren altijd goed de huurvoorwaarden door. Deze verschillen per huurder. Ben je namelijk een bestuurder jonger dan 23 en/of heb je je rijbewijs nog niet langer dan een jaar, dan kan het zomaar zijn, dat je als jonge bestuurder een extra toeslag moet betalen of dat je wellicht helemaal nog een auto kunt huren. Hetzelfde geldt voor oudere bestuurders boven een bepaalde leeftijd. Ook hiervoor kunnen speciale voorwaarden van toepassing zijn.

Andalusië is nogal bergachtig. Ben je van plan om echt off road te gaan en alle onverharde wegen op te zoeken. Dan is het te overwegen om een auto met vierwielaandrijving te huren. Doe je het iets rustiger aan en blijf je overwegend op de “normale” dan volstaat eigenlijk elke auto wel. Wij adviseren over het algemeen om een diesel te huren, omdat deze net iets meer pit hebben.

Overige tips

Reserveer tijdig je auto. Als je wacht tot op het vliegveld, ben je veel duurder uit.

Kies waar mogelijk voor een all-inclusive tarief. Je wordt dan bij aankomst op het vliegveld niet meer geconfronteerd met allerlei extra kosten – verzekeringen en uiteindelijk ben je gewoon goedkoper uit. Ervan uitgaande dat je optimaal verzekerd wilt zijn.

Hoewel Sunny Cars tegenwoordig soms tegen extra kosten een reservering zonder creditcard mogelijk maakt, is dit toch nog meer uitzondering dan regel. Houd er daarom rekening mee dat de hoofdbestuurder in het bezit moet zijn van een geldige creditcard op zijn/haar naam.

Let goed op de tankregeling. Wij geven de voorkeur aan de vol-vol regeling, omdat deze gewoonweg goedkoper is.

Wil je tijdens je vakantie kunnen afwisselen voor wat betreft bestuurder, regel dit dan bij aankomst direct met de autoverhuurder. Bij een all-inclusive tarief is al rekening gehouden met een tweede bestuurder; anders wordt er een toeslag per dag per extra bestuurder in rekening gebracht. Je moet dit wel in het huurcontract laten vastleggen, omdat je anders niet verzekerd bent.

Natuurlijk moet je ook in Spanje over een geldig rijbewijs beschikken.