Vuelta 2018 gaat van start in Málaga

Vandaag start in Málaga de 73e editie van de Vuelta de España. Voor het eerst in 9 jaar wordt er weer gestart met een proloog; een individuele tijdrit over 8 km. Over 8 kilometer zullen er geen grote verschillen ontstaan, maar na de proloog is er wel meteen duidelijk wie de volgende etappe met de rode trui van start mag gaan.

In de tweede en derde etappe doet de Vuelta onder andere Marbella, Mijas, Alhaurín de La Torre en de Caminito del Rey aan. De vierde etappe start nog dichter bij huis: in Vélez-Málaga. De renners verlaten dan de provincie Málaga en gaan richting Granada om uiteindelijk na een rit van ruim 160 km.  in Alfacar in de Sierra de la Alfaguara te finishen.

Na 3 weken fietsen eindigt de Vuelta op zondag 16 september met een vlakke rit van 100 km. in de hoofdstad Madrid.