El Torcal de Antequera

El Torcal is een zeer bijzonder natuurpark, met verrassende kalksteenrotsen. Als gevolg van erosie, door wind en water gedurende duizenden jaren, zijn de rotsen gevormd en ontelbare bijzondere en gevarieerde vormen ontstaan.

El Torcal was het eerste beschermde natuurgebied in Andalusië (1929) en in 1978 werd het uitgeroepen tot natuurpark. Sinds 1989 wordt het erkend als belangrijke plaats voor het behoud van flora en fauna. De bomengroei bestaat uit esdoorns, eikenbomen, vlierstruiken,  en meidoorns, afgewisseld met andere planten, zoals tijm, klimop, varens, mos, pioenplanten en irissen.

U vindt er bovendien zo’n 150 verschillende soorten amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren. Tijdens een bezoek maakt u grote kans om eventueel een gier, arend, adelaar, sperwer, gierzwaluw of zelfs een uil te spotten. Deze plaats is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot beschermd gebied voor vogels.

In het park zijn twee wandelingen uitgezet. Wandelingen die voor een ieder goed te doen zijn, maar u moet er wel rekening mee houden, dat het door rotsachtig gebied is en dat het met name met vochtig weer erg glad kan zijn. Goede wandelschoenen zijn dus geen overbodige luxe.

(Dit bericht werd eerder door ons gepubliceerd op ons weblog casagradable.blogspot.es)