Semana Santa 2018

Semana Santa (De Goede week) vindt dit jaar plaats vanaf Palmzondag 25 maart tot Paaszondag 1 april. Tijdens deze week voor Pasen staat het herdenken van de lijdensweg van Jezus Christus voor en tijdens zijn kruisiging centraal. Het verhaal wordt verteld in de vorm van verschillende processies, die dagelijks door de straten trekken.

In Málaga zijn er maar liefst 41 broederschappen, die in processie door de straten trekken en de Trónos met zich meedragen. Vergezeld door de dames met de prachtige mantillas, de zwarte sluiers, die over een grote kam hangen, die de dames in het haar steken. Uiteraard in het zwart, als teken van rouw.

Maar niet alleen in de grote steden, ook de vele dorpen en kleinere steden hebben hun eigen tradities, vaak met plaatselijke merkwaardige trekjes.
Semana Santa is een bijzondere week om Zuid-Spanje te bezoeken. Wie verwacht dat alle processies en plechtigheden draaien om stilte en meditatie komt bedrogen uit. Want zoals gebruikelijk in Spanje, is het overal feest en wordt de waardering luidruchtig met zang en applaus duidelijk gemaakt als de verschillende beelden door de straten worden gedragen.

Kortom Semana Santa is en blijft een bijzondere gebeurtenis en is zeker een goed moment om Zuid-Spanje eens te bezoeken.

Speciale Semana Santa 2018 Beleef Málaga

Kom je dit jaar al naar Málaga om al dat moois te bewoneren, dan hebben Gerard en Jacqueline van Beleef Málaga voor jullie een geweldige special samengesteld. Hierin vind je alle wetenswaardigheden over deze week, inclusief het complete programma met tijden en eventuele bijzonderheden.

Op deze pagina kun je de gratis special downloaden!!!